Anti ontsnappingstuig l Sofa dog wear l L1 Zwart

  • Beschrijving

Dit sportieve Y-tuig is speciaal voor windhonden ontworpen door Sofa Dog Wear.

Het harnas is ideaal geschikt voor angstige honden omdat het ontsnappingsproof is. Ook kan de riem op 3 bevestigingspunten worden vastgemaakt. Dit is ideaal om uw hond dubbel aan te lijnen. 

Omdat er ook een bevestigingspunt op de borst zit, kan het tuig ook als een zogenaamd U-lead gebruikt worden. Het trekken aan de lijn zal beperkt worden en u kunt op een beter controleerbare manier uw hond uitlaten of trainen.


Omdat het veiligheidstuig in een Y-vorm over de borst van de hond heen gaat, zijn de schouders en voorpoten helemaal vrij. Er staat geen druk meer op de nek van je hond en wordt deze kracht verdeeld over zijn borstkas, wat veel minder schadelijk is voor de hond. 

Dit tuig heeft geen banden in de oksels dus uw hond krijgt geen pijnlijke schuurplekken tijdens het wandelen, hardlopen of lopen naast de fiets.

Bij het omdoen, gaat het tuig over de kop van de hond heen, doordat het tuig aan beide zijden bevestiging clips heeft hoeft de hond geen poten op te tillen maar kunt u het onder de buik door achter de borst over de rug vast klikken.


De breedte van de nylon band is 3 cm, de breedte van de vulling is 4,5 cm. De vulling is gemaakt van zacht en ademend 3D-textiel dat slijtvast is. De randen zijn huid- en vachtvriendelijk. Dit voorkomt dat er geen wrijving ontstaat.veiligheidstuig hond
De plaats waar u moet meten kunt u aan de hand van de volgende nummers bepalen:

anti ontsnappingstuig

nummer 1 is de schoft / het begin van het tuig.

nummer 2; de 1e riem zit op 8,5cm vanaf nr. 1

nummer 3; de 2e riem:
S2:  20 cm     S3: 22 cm   M1: 23,5  cm   M2: 25,5 cm

nummer 4:
S2:  22 cm   S3:  24 cm  M1: 25,5 cm   M2: 27,5 cmSofa Dog Wear
helaas uitverkocht
    Levertijd:1-2 werkdagen
!