Werking EM-Tekenband:

EM is een mengsel van vrij in de natuur voorkomende Effectieve Micro-organismen en kan o.a. worden gebruikt om de natuurlijke weerstand van dieren te verhogen. Het ingebakken mengsel bevat meer dan 80 verschillende soorten effectieve micro- organismen. Elk van deze effectieve micro-organismen heeft specifieke taken en ze bevorderen elkaars werking. Deze micro-organismen worden verzameld in de vrije natuur, zijn niet gemanipuleerd of gemodificeerd en worden op een natuurlijke wijze gekweekt. EM is dus puur natuur.

Tijdens het bakken is de informatie en energie van de EM micro organismen in de klei opgeslagen die deze daarna weer afgeeft aan zijn omgeving en zorgt voor meer harmonie en een verhoging van de natuurlijke vochtbalans en weerstand van uw hond. De trilling wordt door teken en vlooien als zeer onprettig ervaren maar wordt door honden en mensen niet opgemerkt. De EM-X kralen zorgen ervoor dat uw hond minder aantrekkelijk wordt voor teken en vlooien en dus minder snel gebeten zal worden.

Uit verder onderzoek is gebleken dat sommige honden evenwichtiger en rustiger worden door het dragen van keramieke kralen. Ook zijn er eigenaren die opmerken dat de vacht zachter is en meer glanst.

Blijf na de wandeling de hond wel altijd controleren, want net als bij andere anti-tekenproducten, geeft de band geen 100% garantie. Wel belangrijk is om de band zoveel mogelijk om te laten. Bij wild spelen mag de band natuurlijk af, maar probeer de band, zeker de eerste weken, zoveel mogelijk dag en nacht om te laten. De werking van de anti-tekenband is per hond verschillend, over het algemeen duurt het ongeveer 3 weken voor de band zijn werk goed doet en de hond minder aantrekkelijk maakt voor teken om zich in vast te bijten. Door de kralen iedere 14 dagen even goed met koud water af te spoelen om vuil en huidschilfers te verwijderen, blijft de band optimaal werkzaam. Daarna de band in de zon of onder een uv-lamp laten drogen om de micro organismen weer te activeren. Gebruik geen zeep bij de anti-tekenband. Doe bij het wassen van de hond de band even af, want zeep kan de werking van de kralen verminderen. Zwemmen is geen enkel probleem, zolang het maar niet in chloorwater is. Zolang de kralen steeds geregeld gereinigd worden, kan de band jarenlang meegaan. Het paracord is sterk en de band kan buiten het tekenseizoen zonder problemen worden opgeborgen om wanneer nodig weer uit de kast te worden gehaald. De kralen zijn van keramiek en dus wel iets kwetsbaarder.

 

Voor een optimaal resultaat is het ook zeer belangrijk dat de tekenbanden, vooral de kralen, op de juiste manier behandeld worden.

 

Onderhoud:

Voor de allereerste keer dragen ook eerst afspoelen en in de zon te drogen leggen.

De tekenbanden vergen een bepaalde onderhoud, zodat ze optimaal werken.

 

  • De tekenband om de 2 weken afspoelen.
  • Na het afspoelen in de zon of onder een uv-lamp laten drogen. Zo worden de micro-organismen weer geactiveerd.
  • De banden liefst zo veel mogelijk dragen voor een optimale werking (liefst dag en nacht).
  • De band kan meerdere jaren mee. Dit betekend dat u hem ’s winters in de kast legt en dat u hem in het tekenseizoen omdoet. Doorneem vooraf wel de stappen van het spoelen en drogen in de zon. em tekenband hond
  • De band kan prima tegen water, mits in natuurlijk water, de kralen kunnen niet tegen chloor-water! Laat na het zwemmen de band drogen in de zon.Na zwemmen in zee de band eerst spoelen in kraanwater en dan drogen.
  • Omdat de tekenbanden op natuurlijke basis zijn, zijn ze veilig voor kinderen of andere huisdieren.
  • De tekenband is geen halsband maar een extra aanvulling, de sluiting van de tekenband is niet stevig genoeg om gebruikt te worden als halsband.
  • Probeer contact met de kralen te vermijden nadat ze opnieuw werden geactiveerd om de werking niet te beïnvloeden.
  • De band werkt ook niet meteen, na 2-4 weken dragen geeft het pas resultaat.
  • Het is en blijft keramiek! De kralen kunnen bij een val of te wild spelen breken!

 

 

 

!